maanantai 13. toukokuuta 2013

Kirkolliskokous avaa ovia keskusteluun


Kuuntelen keskustelua aloitteesta, jossa toivotaan kirkon laativan viestintästrategian. Käytän toisen aivosoluni siihen, että samalla viestin jotakin täältä salista ulos. Täällä odotellaan keskiviikkoon asti, että päästään seurakuntia koskevaan rakennekeskusteluun. Tämä teema tuntuu elävän jo monissa käytäväpuheissa.

Omassa mielessäni soi edelleen arkkipiispa Kari Mäkisen avajaispuhe. Hän avasi viisaasti ja inhimilliset tunteet huomioiden ison "ikkunan". Puheen avainsanoja voisivat olla: ovien avaaminen, avioliitto, seksuaalisuus, Kristus, ihmisen yksinäisyys, omien pelkojen kohtaaminen ja älä pelkää.

Arkkipiispa liittyi lämpimällä tavalla ajankohtaiseen avioliitto-keskusteluun. Avioliitto on tärkeä instituutio koko kansan kannalta. Kyse ei ole kuitenkaan pelkästä laista tai instituutiosta, vaan ihmisestä, arvoista ja elämän peruspilareista. Kirkon perheneuvontatyössä kohdataan joka päivä iso määrän ihmisiä, jotka pohtivat tosissaan tätä kaikkea. Seksuaalisuus ja avioliitto eivät ole kirkon sanoman ydin, mutta näiden kautta välittyy iso viesti siitä mikä ihminen ja Jumala on? Tässä riittää jaettavaa. Arkkipiispan puhe rohkaisi keskustelemaan. Älä pelkää! (Puheeseen tästä)

Ei kommentteja: